HPC – KAMEN U CIPELI

Tekst je objavljen 19. travnja 2023. na FB stranici Tomislava Karamarka. Mi smo dodali naslov.

Pred sobom imam Evidenciju vjerskih zajednica u Republici Hrvatskoj u kojoj je upisano 42 crkve, odnosno vjerske zajednice. Bogat je to i raznolik popis, no ja ću se referirati samo na pravoslavne crkve. Dakle, u RH su registrirane i egzistiraju Srpska pravoslavna crkva, Crnogorska pravoslavna crkva, Bugarska pravoslavna crkva, Makedonska pravoslavna crkva. No na ovoj evidencijskoj listi ne postoji Hrvatska pravoslavna crkva. Spomenuta crkva ima 20-ak tisuća vjernika, dakle etničkih Hrvata – pravoslavaca. Aleksandar Radoev Ivanov, hrvatski arhiepiskop godinama se bori za ravnopravnost i ustavom zajamčena prava svojih vjernika, vjernika Hpc.Najnovija epizoda ove borbe zapravo ukazuje na prave namjere onih koji ne žele da Hrvati pravoslavci napokon postanu ravnopravni građani. Naime, iako je Visoki upravni sud svojom presudom od 7.rujna 2022.godine otvorio vrata ispravljanju ove nepravde, Ministarstvo pravosuđa i uprave donosi rješenje kojim negira spomenutu presudu i odbija zahtjev za legalizacijom Hrvatske pravoslavne crkve. Izvršna vlast superiornija u odnosu na sudsku…???

Nomenklatura koja stoji iza ovog rješenja, zajedno sa svojim nalogodavcima, sigurno će biti upamćena kao suporter velikosrpskih aspiracija, formuliranih kroz bolesnu ideju nazvanu “srpski svet”.

SPC ima presudnu ulogu u ovoj staro-novoj tragikomičnoj ali i opasnoj igri.

Kreatorima ovog projekta Hpc je kamen u cipeli. Zašto hrvatska (europska) vlada ne štiti prava svojih građana ali i nacionalne interese Republike Hrvatske?

Quo vadis, Croatia?

Hm, suvišno pitanje…

image.png

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s