GENERAL PRKAČIN: VIŠE ME SMETA PUPOVČEVO NEPOZNAVANJE ELEMENTARNIH ČINJENICA O SPC I VJERSKIM ZAJEDNICAMA U HRVATSKOJ NEGOLI NJEGOVE LAŽI!

▶️ Naš Ante Prkačin u Saboru je razotkrio Pupovčevu laž kako je SPC izvor tolerancije te podsjetio da je i francuski sud zaključio da je Srpska pravoslavna crkva teroristička i genocidna:

👉 ”Pupovac je rekao kako širim mržnju prema manjinskoj vjerskoj zajednici koja je izvor tolerancije. Prvo bih ga pitao da mi kaže u kojem to zakonu stoji termin ‘manjinska vjerska zajednica’. Niti u Zakonu o pravima vjerskih zajednica, niti u manjinskom zakonu nema ‘manjinske vjerske zajednice”.

❗”Često puta sam spominjao sve ono što je Srpska pravoslavna crkva učinila, pa ću sada i o toj njezinoj ‘toleranciji’. Europski parlament, do kojega je jako stalo našem predsjedniku Vlade Plenkoviću, ali očito mu je to promaklo, donio je odluku da je Srpska pravoslavna crkva izvor nemira i nereda na Balkanu i glavni zastupnik Putinove ruske politike na ovim prostorima”.

‼️ ”Godine 1995. francuski sud u Parizu u tužbi Srpske pravoslavne crkve protiv nekoliko francuskih listova, koji su SPC nazvali terorističkom i genocidnom, zaključio je da su ti listovi i njihovi novinari u pravu. To je prvi put u povijesti da je jedna vjerska zajednica tako okvalificirana”.

➡️ ”Najveći zločin koji je SPC učinila prema Hrvatima je Valerijanov memorandum. To je lažni dokument u kojem se optužuje Hrvate da su do lipnja 1941. ubili 100.000 Srba u vrijeme kad nije bilo ukupno tisuću srpskohrvatskih žrtava na ovim prostorima. Predsjedniku Vlade ukazujem na ništetnost ugovora između Račana i izmišljenog predsjednika nepostojećeg episkopskog savjeta nelegalne Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj, on se na to oglušuje, a to što mi je rekao Pupovac je na silu pisana domaća zadaća”.

poveznica na cijeli video:

https://fb.watch/iitRxtpWe7/

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s