Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

autorica Eva Vukina, 2019., ulje na staklu

Tekst s FB profila autorice:

“Bože, kako je divno vidjeti da se dijele na društvenim mrežama slike koje sam posvetila stradalima u Vukovaru, pogotovo slika Vodotornja i Golgote.

Ima nešto zanimljivo vezano za tu sliku. Nažalost, slika mi je prošle godine (2019.) pukla u rukama i razbila se na pet dijelova. Ta nezgoda me naučila da sam mala i da moram biti svjesna da Bog sve čini i da Njemu sve služi. Htjela sam sliku koja je zapravo slikana na staklu pofotkati u rukama, no u tom trenu kad sam je podigla prema nebu, pukla je u rukama i posjekla mi palac . Bila sam zatečena i u šoku, krenula sam tražiti dijelove stakla u travi, jedan dio nisam nikad pronašla. Raspala se na pet komada, pet Isusovih rana. Spojila sam komade i kad sam vidjela da je pukotina u obliku stilizirane golubice u letu, krenule su mi suze. Komad stakla koji nisam pronašla je glava golubice. Mi smo sad slobodna država zahvaljujući prolivenoj, nevinoj krvi Vukovara. Taj nestali komad je glava te slobodne golubice, to su naši poginuli branitelji, to je ta rupa na slici, rupa u našim srcima, srcima poginulih branitelja. Slika je dovršena.

Vukovar je bio slomljen a sada je obnovljen.

Hvala ti Isuse!”

Jedna misao o “Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

  1. Pocivali u miru Bozijem a i moje mjesto je stradalo i sravnjeno sa zemljom a poubijano 54 osobe ,ali eto nazalost nigdje ga se ne spominje Nacelnik u opto vrijeme je bija nekrst i nije prijavija a bogatija se na racun zrtava Mjesto se zove SABORSKO Rijecki niovi list ga je proglasija Drugim Vukovarom ,,

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s