Komemoracija za žrtve Bleiburga i križnih putova na Mirogoju

Dana 7. svibnja 2022. Hrvatski je arhiepiskop †Aleksandar sudjelovao na komemoraciji za sve žrtve Bleiburga, križnih putova i komunističkog terora, ispred spomenika Bleiburškim žrtvama na Mirogoju, u organizaciji udruge Hrvatski domobran, Udruge Hrvatski ratnik i HČSP. U svom je govoru arhiepiskop †Aleksandar napomenuo kako je sv. Patrijarh Germogen upozoravao na opasnosti koje Hrvatskoj prijete od svetosavlja i bezbožnog komunizma u Uskrsnoj poslanici od 6. svibnja 1945:

„Čuvajte se, djeco moja duhovna onih, koji vam se u svećeničkoj odjeći obraćaju umjesto sa križem – sa krvavim nožem i oružjem u rukama, jer oni ne ratuju za Hrista već za nečastivog, oni se trude da vas sablazne i da otruju duše vaše!

Čuvajte se svih onih koji govore o slobodi pod crvenom zvijezdom, jer tamo slobode nema, tamo je samo patnja i nesreća. U njihovom privremenom carstvu vlada samo jedna sloboda – huljenje na Boga Svedržitelja, Njegovog Uskrslog Sina i Duha Svetoga.”

U blaženom usnuću vječni pokoj podaj Gospode usnulim slugama svojim svim žrtvama Bleiburga, križnih putova i komunističkog terora; i učini im vječni spomen.

VJEČNI SPOMEN!

2 misli o “Komemoracija za žrtve Bleiburga i križnih putova na Mirogoju

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s