KOMU SMETA HRVATSKA ZASTAVA?

Svake nedjelje s početkom u 10,00 sati održavamo božansku sv. liturgiju u našoj crkvi na adresi Domjanićeva br. 5 u Zagrebu.Kad smo danas stigli, ispred ulaza bila je postavljena plastična kanta za smeće, koja je obično ispred ulaza Domjanićeve br. 7 i koju, kao što nam je posvjedočila susjeda, svako malo netko postavlja ispred ulaza crkve pa ju ona svako jutro vraća na mjesto.Danas nije bila ta situacija nego se je na tu kantu netko popeo i strgao hrvatsku državnu zastavu koja se vijori iznad ulaza crkve, na visini od oko 4 metra. Otrgnut je i nestao dio zastave od otprilike između 20 i 30 centimetara.Dvojica mladih i profesionalnih policajaca iz pete policijske postaje stigla su par minuta nakon našeg poziva i obavili svoj posao, kao i ekipa za očevid.Mi iz Hrvatske pravoslavne crkve naviknuti smo da nas se vrijeđa i prijeti preko društvenih mreža, da nas se sve mora pobiti, jer smo „ustaše”. Naviknuli smo se i da se o nama govori da nas nema, ali evo tu smo pa se na nama može svatko iživljavati.Kada je 2010. u Zadru, Ivo Matanović najavio osnivanje Udruge hrvatskih pravoslavnih vjernika, oglasio se tadašnji Predsjednik Ivo Josipović i rekao da „Hrvatska pravoslavna crkva nikad ne će biti registrirana.” Njemu se je tada pridružio i ministar kulture Biškupić.Kasnije nam je to, skoro isto napisala Pučka pravobraniteljica Lora Vidović, kad smo tražili sastanak na kojem bismo razgovarali o pravima hrvatskih pravoslavaca.Nama, Hrvatskom arhiepiskopu Aleksandru, je ravnatelj JUSP Jasenovac (nakon posjeta ministrice kulture Obuljen Koržinek), prije četiri godine zabranio dolazak u Jasenovac jer smo poglavar crkve, koja je nastala u NDH (notorna laž).Prije dvije godine umirovljenom pukovniku HV-a Ratku Despotu (Hrvatu pravoslavne vjere), prijetili su: „Likvidirat ćemo tebe i tvoju državu”.Prije par godina, na hrvatskog branitelja pravoslavca Đuru Plavljanića su pucali, ali ga srećom nisu pogodili …Mi iz HPC-a, mi koji nismo „ugroženi”, naviknuli smo na provokacije na koje ne reagiraju ni državni vrh niti mediji, ali sada je u pitanju državna zastava RH, koja simbolizira državu.Je li trganje hrvatske zastave, postavljene iznad ulaza u Hrvatsku pravoslavnu Crkvu napad na Republiku Hrvatsku ili samo na HPC?

Hrvatski arhiepiskop †Aleksandar

3 misli o “KOMU SMETA HRVATSKA ZASTAVA?

 1. Kako su idioti iz genocidne SPC izvršili više agresija i pohoda na nas Hrvate i kako ne prezaju ni od čega pa čak niti na napade Hrvata Pravoslavaca tako je dužnost i obveza,nas branitelja,i cijeloga Hrvatskoga življa a pri tome ne mislim samo na Hrvate nego na prave i istinske žitelje Hrvatske bez obzira na vjeru i naciju,zaštititi i sačuvati od svakojake ugroze DOMOVINU HRVATSKU.Ugrožena je od komunističko-četničkih i UDBA ubojica koji se već dugo vremena goje na leđima čestitih i pitomih ljudi i žitelja RH.Siguran sam da postoje snimke i da je vrlo lako naći počinitelje a i nalogodavca i poticatelji(SNV SDSS i SPC) ali državu nam vode dezerteri i prodane duše.

  Sviđa mi se

 2. Sve objavljene činjenice govore u čast Hrvatske Pravoslavne Crkve, koja je svoju opstojnost , dokazivo teškom mukom , očuvala . Dao Bog Pravdu svim Hrvatima, kršćanima, bilo katoličke ili pravoslavne vjere.
  U zatiranju Prava na dostojanstvo opstojnosti, Hrvati pravoslavne vjere, suočeni su sa neshvatljivom nemilom stvarnošću zajedno s ostalim Hrvatima, i do te mjere ponizni , da trpe i mire se time kao da nisu svoji na svome! Ostajte Svoji kao i kroz povijest, u Vjeri u pravedno sutra za Sve Hrvate!

  Sviđa mi se

 3. Gdje su nestali Hrvatska Vlada, Sabor i Predsjednik Republike Hrvatske?
  Gdje su nestali demokratske Udruge?
  Gdje su nestali rkt. Biskupi i pravoslavni Episkopi?
  Gdje su nestali hrvatske Medije?
  Gdje su nestali hrvatske Zakone?
  Gdje su nestali Hrvate i Nacionalni Manjina?
  Gdje su nestali demokratske političke Stranke?

  PSALAM 13 (12):
  Molitva u nevolju i žalosti
  Upravitelj pjevačkoga zbora. Psalam Davidov :

  Dokle ćeš me, Gospodine, sasvim zaboravljati?
  Dokle ćeš od mene skrivati svoje lice?
  Dokle će me još mučiti tjeskoba u duši i bez prestanka jad u srcu?
  Dokle će se još moj neprijatelj nada mnom podizati?

  Pogledaj na me, usliši me, Gospođe, Bože moj!
  Prosvijetli moje oči da ne padnem u smrtni san!
  Da ne kaže moj neprijatelj:” Upokorio sam ga!”
  Protivnici bi moji klicali kad bi posrnuo.

  A ja se uz dam u tvoje milosrđe,
  neka se razveseli moje srce zbog tvoga spasenja.
  Pjevat ću Gospodu jer mi je učinio dobro.

  – Amen!

  Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s