USKRSNA POSLANICA

HRISTOS USKRSNU! ČESTIT USKRS!

Ja sam uskrsnuće i život.

Tko vjeruje u Mene, čak ako umre, živjet će.”

                                                  (Iv. 11:25)

Voljena braćo i sestre u Gospodinu,

Danas trijumfiraju vjera, nada i ljubav. Taj je dan posebnoj svetoj radosti. „Ovo je dan što ga učini Bog; kličimo i radujmo se njemu!” (Ps 117: 24). Danas svako stvorenje slavi uskrsnuće – anđeli s neba, ljudi na zemlji i sva priroda. Danas je slavlje dobrote i uništenje zla. Danas je proslava dobre duše i srca.

Ljubljeni, danas mnoge rane čovječanstva našu vjeru podvrgavaju ispitivanju: rat, terorizam, glad, siromaštvo, globalne financijske krize, katastrofe, ali to patnja i smrt Isusa Hrista i Njegovo slavno uskrsnuće čine našu vjeru junačnom i nepobjedivom. Svojim uskrsnućem Bog ne isključuje patnje nego njih poražava Njegova paskalna blagost.

Vjerujte! Zbog toga sveti apostol Pavao kaže: „Bog, koji je uskrisio Gospodina, i nas će uskrisiti svojom moći”(1 Kor 6:14.).  Moramo zahvaliti Bogu „koji nam daje pobjedu po Gospodinu našem Isusu Hristu” i čvrsto vjerovati, jer zbog naše grješnosti živimo u civilizaciji, koja zamijenjuje kršćanske vrijednosti materijalizmom, bezduhovnošću i očajem.

S vjerom u uskrsnuće, apostoli „vjerom svladaše kraljevstva, izvršiše pravednost” (Heb 11:33). Vjera u uskrsnuće je vjera u pobjedu nad grijehom, ta „vjera je čvrsto stajanje na onom čemu se nadamo, uvjerjenje o stvarima koje se ne vide” (Hebrejima 11: 1). Vjera nas oslobađa od smrti i ta sloboda ne uništava nego gradi. To je snaga vjere.

U današnjem presvjetlom danu uskrsnuća, Sveta Crkva poziva svoju vjernu djecu na zaborav teškoća i tjeskoba u životu i na pružanje pouzdanog pogleda na uskrsnulog od mrtvih našeg Gospodina Isusa Hristosa, da ga hvale i mole da prođu svoj zemaljski put s dostojanstvom i nadom u nasljeđivanjem vječnog života.

Šaljemo Paskalne čestitke svoj našoj duhovnoj djeci i svim ljudima dobre volje, nadajuči se da će do svakoga doprjeti svjetlo Uskrsnuća! Pozivamo Spasitelja Hrista da podari život u miru i blagostanju naših najmilijih i cijele hrvatske nacije!

Milost, milosrđe i mir uskrslog Gospodina Isusa Krista.

Hrvatski arhiepiskop †Aleksandar

 

Oglasi

One thought on “USKRSNA POSLANICA

  1. Dragi Arhiepiskope,

    od srca Vam hvala na krasnoj cetitki kojoj svi mi uzvracamo: u ovom danu kada je sve utihnulo u iscekivanju Uskrsnuloga Vam saljemo nase pozdrave i zelje za mirnim i blagoslovljenim Uskrsom.

    Topli pozdrav

    Zrinka i Mladen, Miriam, Damian i Daniel 🙂

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s