USKRSNA POSLANICA

*”Hrabro, ja sam pobijedio svijet.”*
(Iv. 16:33)

Hristos je uskrsnuo!

uskrsna

Draga djeco u Gospodinu naše svete Crkve,

S ogromnom radošću u srcima i divljenja prema veličini Božjoj providnosti opet danas možemo slaviti Hristovo uskrsnuće! Sa svojim slavnim uskrsnućem u riječima Apostola: “Pobjeda iskapi smrt” (1 Kor 15:54.), a svima nama koji vjerujemo u Njega i priznajemo Njegovo ime, daruje ” život vječni “(Iv. 3,16).

U ovom svijetu, zbog ponosa i neposlušnosti čovjeka stoljećima dominira grijeh i smrt. Potreban je bio čvrsti zahvat samoga Boga i da je došao “kad se ispunilo vrijeme” (Gal. 4: 4) u osobi Njegovog jedinog Sina, Gospodina našega i Spasitelja Isusa Hrista. On sam se suočio sa zlom i smrću, proglasi o pobjedu života i obnovio slabe ljudske snage za odlučujuću promjenu potonulih u grijeh i beznađe svijeta. A velika sila koju je Hristos dao ljudima je moć vjere, jer u riječima nadahnutog propovjednika: “ovo je pobjeda koja pobjedi svjet: vjera naša” (1 Iv 5: 4.).

Hristovo uskrsnuće je pobjeda vječnog života nad smrću.

Hristovo uskrsnuće je događaj koji jedini daje smisao povijesti svijeta i čovjeka. Hristos je preuzeo smrt i uskrsnuo “za život svijeta” (Iv. 6:51). U njemu je grijeh poražen, a umro bi za svakog od nas da se podigne na život, oslobođen od snage smrti. U znak njegove želje da spasi sve nas, on jasno i nedvosmisleno kaže: “Evo, stojim na vratima i kucam: ako tko posluša moj glas i otvori vrata, ući ću k njemu i večerati s njime i on sa mnom. Svakoga tko pobijedi posjest ću na svoje prijestolje kao što sam i ja, kad sam pobijedio, sjeo na Očevo prijestolje “(Otkr . 3: 20-21).

Milost uskrsnulog od mrtvih Gospodina našeg Isusa Hrista neka je sa svima vama!

Hristos je uskrsnuo!

†Aleksandar

Po milosti Božijoj Arhiepiskop cjele Hrvatske pravoslavne crkve

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s