HPC nikad nije tražila donacije internetom

Poštovani,
zadnjih nekoliko mjeseci se u ime Hrvatske pravoslavne crkve (dalje: HPC), na internetu i društvenim mrežama učestalo pojavljuju pozivi na doniranje novčanih sredstava za potrebe njezinog djelovanja. Sve takve „zamolbe“ koje se mogu naći na internetu i na društvenim mrežama, a pozivaju se na HPC, lažne su i objavljene s namjerom novčano oštetiti moguće darovatelje, jer novac od tih donacija ne ide HPC, nego nakon što kroz udruge prođe računovodstvenu gimnastiku, završi u privatnim džepovima takvih tražitelja donacija.
Naglašavamo, HPC, iako ne dobija nikakvu potporu iz državnog proračuna Republike Hrvatske, nikad nije tražila donacije internetom, jer iako nam je Ministarstvo financija RH dodijelilo OIB, a poglavaru HPC je MUP odobrio boravište u Republici Hrvatskoj upravo zbog te njegove službe u Crkvi, FINA nam ne može odrediti IBAN, zbog toga što Ministarstvo uprave još nije obavilo svoj posao do kraja i upisalo HPC u registar vjerskih zajednica.
Znači, uz vašu najbolju volju, još uvijek nam ne možete uplatiti niti jednu lipu donacije za bilo kakove potrebe.
Nemamo nikakve veze sa sramotnim i nečastnim radnjama svemrežnih prevaranata i ograđujemo se od njihovih radnji te vas molimo da ne nasjedate na njihove „zamolbe“ i ne uplaćujete nikakve donacije do daljnjeg, dok HPC u potpunosti ne uredi svoj status.
Ako ćemo kad objaviti zamolbu za donacije, to će biti isključivo s našeg mrežnog sjedišta
(https://hrvatskapravoslavnacrkva.wordpress.com/) ili naše FB stranice (https://www.facebook.com/pravoslavlje.hr). Svi ostali „molitelji“ koji se pozivaju na ime HPC, lažno se predstavljaju, šalju lažne pozive i iskorištavaju vašu dobronamjernost.
Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s