PISMO ZA DRAGOVOLJAC.COM – REAGIRANJE NA TEKST

 

 

“Fra” Andrija Škuljić je i franjevac, i benediktinac, i starokatolik, i pravoslavac po potrebi.

 

Poštovana gđo Majhen,

danas na vašem portalu je objaven razgovor sa “arhiepiskopom” Hrvatske pravoslavne crkve:
http://dragovoljac.com/index.php?option=com_content&view=article&id=36023:razgovor-sa-arhiepiskom-hrvatske-pravoslavne-crkve&catid=13:razno&Itemid=13

“Fra” Andrija Škuljić koji je osuđivan za prjevaru, nije teolog, nije svećenik, nije pravoslavac. Taj lik je i franjevac i benediktinac i starokatolik i pravoslavac po potrebi.

Nema ga ni na popisu branitelja:

Ovo je sudska presuda za prjevaru. U 2011. je još uvek vozač srednje prometne škole, oženjen otac dvoje djece. Dakle nije teolog. Nije niti fra.

http://www.hrvatskipravoslavci.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1087:andrija-kulji-bonifacije-lani-fratar-i-kriminalna-varalica&catid=1:vijesti&Itemid=7

Objavili ste njegove riječi:

“Mi smo jedina Nacionalna Pravoslavna Crkva u Republici Hrvatskoj od početka 2012. te nam je Sveti Sinod uz blagoslov našeg Patrijarha dodijelio navedeno ime i samostalnost”…

“Prije toga završio sam svoje duhovno školovanje, te rukopoložen sam u UPC-KP za đakona 09/12, te kasnije za svećenika 09/13.u pravoslavnoj Grčkoj, a ustoličen i rukopoložen za biskupa-episkopa 26/07/15. u Pravoslavnoj Rumunjskoj, a unapređen u čin Arhiepiskopa/nadbiskupa 12/15.”

http://www.hrvatski-fokus.hr/index.php/religija/14909-pod-okriljem-krista-budi-se-hrvatska-pravoslavna-crkva-hpc

  1. studenoga 2015.

To je isti intervju. Zadnje četiri fotografije prikazuju Andrijino đakonsko rukopoloženje kao benediktinca 19. rujna 2013. To nije Ukrajinska pravoslavna crkva, niti Grčka, niti bilo kakva pravoslavna crkva.

Pogledajte fotografije pri kraju. Iste su.

http://benediktinci.webs.com/novosti

(Ovdje na početku traži 65.000.-EUR za Benediktinski samostan).

Kakvu je pravoslavnu crkvu on stvorio kad na početku 2012. nije bio niti benediktinski đakon.

Ovdje možete pogledati kakav je “pravoslavac” bio 19. studenoga 2013.

http://www.yorkshireoratory.co.uk/news

Ovdje je prvi puta pravoslavac. Novoizabrani biskup Europske pravoslavne crkve, koju sad naziva sektom!?

  1. veljače 2015.

http://fenix-magazin.de/prvi-hrvat-i-hrvatski-branitelj-na-celu-pravoslavne-crkve-ljubav-prema-bogu-i-hrvatskoj-domovini-obitelji-i-subraci/

Ponavljam “fra” Andrija Škulić je i franjevac, i benediktinac, i starokatolik, i pravoslavac po potrebi.

On neprekidno traži novac. Možda je to razlog:
http://fenix-magazin.de/pismo-citatelja-hrvatskim-pravoslavcima-ne-trebaju-nikakvi-tutori-ni-lazni-episkopi/

Google lako izbaci more podataka o fra Andriji. On je član nekoliko crkvi iako ni jedna crkva ne podržava dvostruko članstvo. Crkveni kanoni – apostolsko pravilo br. 10 glasi: svećenik ne može (istodobno) biti pripadnik dviju crkvi. Kao što ne možete npr. istodobno biti član dvije političke stranke. To i laik lako zaključi zdravom logikom. Andrija najavljuje da je član nekoliko sinoda (sabora) različitih pravoslavnih crkava. To je moguće samo u njegovom slučaju! Najmanje tri puta je rukopoložen za episkopa, što je nemoguće. Jednom episkop, zauvijek episkop. Osim ako ono prijašnje rukopoloženje nije bilo valjano, ali onda ga nije ni bilo, osim lažne predstave za javnost. Sad je već postao i arhiepiskop (nadbiskup) Bonifacije.

Vladyka Škuljić (Fra Andrija, otac Dorotej, oblat Bonifacije – sve je to jedna te ista osoba, ovisno o kontekstu) o meni uistinu svašta javno piše – da sam izopćen iz Bugarske PC i da sam osuđivani kriminalac. Kad se iznose takove tvrdnje, onda one moraju biti podkrjepljene dokazima – dokumentom o “izopćenju” iz BPC i presudom o tomu da sam osuđivan. Kad bi to bila istina, ja se zasigurno ne bih javno izlagao. To nije samo rekla-kazala, ja sam javna osoba. On uporno povrjeđuje moje osobno Ustavom jamčeno pravo na ugled i čast. On takovim svojim istupima izravno napada i šteti HPC i meni ali njegov cilj su zapravo sve one institucije, udruge i pojedinci koji su na neki način podržali HPC (a spomenut ćemo samo najpoznatije: Predsjednica RH, gosp. Paraga, akademik Pečarić, HAZU, prof. emeritus Šeparović s cijelim Hrvatskim nacionalnim etičkim sudištem, Hrvatsko žrtvoslovno društvo, svi portali (Putevi milosti, Dnevno, Kamenjar, Boka Cropress…) koji rado prenose naše objave i sl, o čemu imamo svu pisanu i video dokumentaciju), rekli bismo – sve slobodno i domoljubno u hrvatskom društvu.

Nadamo se da Vi osobno i vaši čitatelji ne ćete nasjedati na laži osuđivanih prevaranata kao što je “fra” Andrija Škulić, na štetu Hrvatske pravoslavne crkve.

U Zagrebu, na Sv. Melenetija aep. Antiohijskog, 12. veljače ljeta Gospodnjeg 2016.

Blagodat Gospoda našeg Isusa Hrista i ljubav Boga otca i Zajednica Svetoga Duha neka je sa svima Vama,

†Aleksandar, po milosti Božjoj arhiepiskop cijele Hrvatske pravoslavne crkve, v.r.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s