IZBORNA POSLANICA

Draga braćo i sestre,

osjećamo se suodgovornima za stanje društva te vam se ovom prigodom obraćamo. Očekivali smo, nekad davno, kad smo bili mladi, kad smo krenuli oslobađati narod i državu od srbskog okupatora, kako će Hrvatska nakon oslobođenja procvasti. Nu, UDB-aške strukture dobro su se pripremile za poslijeratno doba, pritajili su se, zauzeli bolja radna mjesta, školovali su svoju djecu dok smo mi i naša djeca krvarili po bojišnicama i logorima, preuzeli su vrijednu državnu imovinu i čekali da hrvatski branitelji, s krunicama oko vrata, obave svoju častnu dužnost. Mi smo, opijeni uspjećem vojne pobjede, zaspali, naivno vjerujući da nam je država trajno u dobrim rukama. Tad su oni nesmetano nastavili svoju zločinačku djelatnost.

Jednog dana, probudili smo se iz sna i vidjeli samo oko nas noćnu moru: mi i naši potomci smo prezaduženi, blokirani, ovršeni, deložirani, nezaposleni, branitelji su kazneno progonjeni umjesto da su slavljeni, ubijaju se umjesto da se raduju napredku svojih potomaka i Domovine.

Neki će reći da je država bila dobro vođena dok smo na ramenima nosili puške. Nu, mi smo mišljenja da je bila dobro vođena dok smo oko vrata nosili krunice. Razdužili smo puške, skinuli krunice i sve je, najprije polako, krenulo nizbrdo.

Zato, nužnost preživljavanja hrvatskog naroda nalaže nam ponovo uzeti krunice i moliti za mudri izbor narodnih vođa. Mi, kršćani ne možemo dati svoj glas nikomu drugom osim kršćaninu. Kako ćemo ga prepoznati? Tako što se on drži se deset starozavjetnih zapovijedi i Kristovih zapovijedi ljubavi. Vaš, kršćanski glas, zaslužuju jedino takvi ljudi.

Oni su za čuvanje ljudskog života od začeća do naravne smrti, protiv su pobačaja kao kontracepcijskog sredstva, protiv su eutanazije, protiv ljudskog genetskog inženjeringa, za jednakost su muškarca i žene pred Bogom i svjetovnim pravom, za tradicionalni su kršćanski brak te grijeh nazivaju pravim imenom a ne poželjnim svjetonazorom.

Vidite koji su to ljudi i glasujte za njih. Kad oni dođu u Hrvatski državni sabor, Domovina će se početi oporavljati, a vi i vaši potomci imat ćete bolji i sigurniji život.

Blagodat Gospoda našeg Isusa Hrista i ljubav Boga Otca i zajednica Svetoga Duha neka je sa svima vama,
Hrvatski arhiepiskop +Aleksandar
Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s